• Посилання скопійовано

Гончарук прокоментував результати перевірок АЗС

Через перевірки АЗС за місяць ціна на дизельне пальне та бензин знизилася в середньому на 2 грн

Гончарук прокоментував результати перевірок АЗС

Результат боротьби із незаконними АЗС і окремих комунікацій з учасниками ринку – за місяць ціна на дизельне пальне та бензин знизилася в середньому на 2 гривні. Про це сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час наради з керівниками облдержадміністрацій.

«Що змінилось у простих цифрах? Наприклад, щоденні витрати українців на пальне зменшились на 16,5 млн грн, або на 511 млн грн на місяць», – сказав Олексій Гончарук.

Він додав, що офіційні продажі пального збільшились на 6% за місяць.

«Це означає, що збільшилась і кількість податків, які сплачують в бюджет. В окремих областях, наприклад, в Луганській та Миколаївській, обсяги продажів пального збільшились на 15%. Ще в трьох: Вінницькій, Дніпропетровській та Черкаській – на 14%», – пояснив Глава Уряду.

Прем’єр-міністр додав, що спільно з правоохоронцями та органами контролю відпрацювали майже 4 тис. нелегальних АЗС по всій країні. Частину закрили, інша частина – отримали ліцензії на офіційну роботу.

«Робота в цьому напрямі активно триває. Окремо хочу звернути увагу. Ми знаємо про шляхи потрапляння нелегального палива на ринок. Ми бачимо всі зміни на ринку, тому закрити АЗС на одній вулиці й відкрити на сусідній – не вийде. «Сірим» і «чорним» ринкам не місце в Україні!» – наголосив Олексій Гончарук.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»