• Посилання скопійовано

Акциз має розраховуватися без прив'язки до валюти: позиція НБУ

Нацбанк радить відійти від практики розраховувати доходи бюджету від акцизів на підакцизні товари в іноземній валюті на користь гривні для скорочення валютних ризиків

Акциз має розраховуватися без прив'язки до валюти: позиція НБУ

Національний банк України радить відійти від практики розраховувати доходи бюджету від акцизів в іноземній валюті на користь гривні для скорочення валютних ризиків, повідомив заступник голови НБУ Олег Чурій, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми підписали меморандум про взаємодію. Наше завдання з Мінфіном - зменшити, зокрема, валютні ризики (для бюджету - ІФ). Ми зараз спілкуємося з Міністерством економіки, щоб доходи бюджету менше залежали від валютного курсу. Ось тарифи на акцизи, які номіновані в євро, на нашу думку, краще їх номінувати в гривні", - сказав Чурій журналістам після зустрічі з представниками Європейської бізнес асоціації в четвер.

Це дозволить знизити вплив коливань курсу гривні на бюджет.

"Ми це донесли. Мінекономіки це питання розглядає", - додав Чурій.

Акцизи з вироблених в Україні підакцизних товарів в 2019 році принесли до держбюджету 69,9 млрд грн проти очікуваних 85,9 млрд грн, доходи від акцизів з ввезених в Україну підакцизних товарів склали 53,46 млрд грн при плані в 48 млрд грн. 

 

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»