• Посилання скопійовано

До уваги платників акцизу! ДПС розпочала нову боротьбу з нелегальним обігом підакцизних товарів

У червні ДПС проводитиме низку заходів, спрямованих на детінізацію ринку підакцизних товарів

До уваги платників акцизу! ДПС розпочала нову боротьбу з  нелегальним обігом підакцизних товарів

У червні ДПС проводитиме низку заходів, спрямованих на детінізацію ринку підакцизних товарів. Про це заявив Голова ДПС Олексій Любченко під час зустрічі з представниками компаній тютюнової галузі, яка відбулася в ДПС.

«Ми оголосили боротьбу з нелегальною продукцією на ринку підакцизних товарів. Проаналізували роботу галузі, окреслили проблемні моменти, виявили схеми і зараз починаємо їх руйнувати. Це будуть непопулярні заходи, але ми їх проведемо, звісно, враховуючи карантинні перестороги», – наголосив Олексій Любченко.

За його словами, боротьба з нелегальним ринком неможлива без участі сумлінних представників галузі. Адже через махінації та використання різноманітних схем збитків зазнають, перш за все, чесні платники податків через недобросовісну конкуренцію.

«Нам відомі схемні потоки, знаємо їх напрями, і така ситуація нас не влаштовує. Ми бачимо інституційні можливості це змінити. І в цьому нам потрібна підтримка бізнесу, який веде  свою діяльність прозоро. Ми маємо спільно розібратися з тіньовим обігом на ринку і запропонувати рівні для всіх правила гри», – підкреслив очільник ДПС.

Олексій Любченко також зазначив, що для ефективної реалізації всіх заходів залучатиме і міжнародних експертів. Їх консультативна допомога та досвід дозволять всебічно проаналізувати ситуацію та визначити найоптимальніші шляхи вирішення проблемних питань.

У свою чергу представники тютюнової галузі висловили готовність до співпраці, оскільки зацікавлені в прозорості ринку. Вони готові зібратися за «круглим столом», поділитися своїми напрацюваннями і баченням ситуації та спільно навести лад на ринку обігу тютюнової продукції.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»