• Посилання скопійовано

Чи можна поповняти (коригувати) залишки пального або спирту етилового на пересувному акцизному складі?

Поповнення (коригування) залишку пального або спирту етилового можливе виключно на акцизному складі

Чи можна поповняти (коригувати) залишки пального або спирту етилового на пересувному акцизному складі?

ДПС у Тернопільській області розповідає, що порядок реєстрації заявок на поповнення обсягу залишку пального або спирту етилового (далі – заявка) в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (далі – СЕАРП та СЕ) визначений п. 232.4 ПКУ.

Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового затверджений наказом Мінфіну від 19.06.2019 р. №262 (далі – Порядок).

Пунктом 10 розд. VII та п. 10 розд. VIII Порядку визначено, зокрема, що у заявках на поповнення (коригування) залишку пального або спирту етилового обов’язково зазначається уніфікований номер акцизного складу в СЕАРП та СЕ, на якому виникає потреба поповнити обсяги залишків пального або спирту етилового.

Формою заявки не передбачена можливість поповнення (коригування) залишку пального або спирту етилового на пересувному акцизному складі.

Водночас на виконання вимог п. 29 підрозд. 5 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, формою заявки (код форми J(F) 0210902) передбачалось здійснення поповнення обсягу залишку пального на акцизному складі пересувному суб’єктами господарювання, які до 01 липня 2019 року не підпали під визначення платників податку відповідно до п. 212.1 ПКУ, а з 01 липня 2019 року зареєстровані платниками податку. Проте дата складання таких Заявок припадала на період з 29.12.2019 по 20.01.2020 включно.

Таким чином, поповнення (коригування) залишку пального або спирту етилового, крім випадків, визначених п. 29 підрозд. 5 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, можливе виключно на акцизному складі.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»