• Посилання скопійовано

Як ДПС використовує результати автоматичного зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального і спирту?

Під час перевірок податківці використовуватимуть результати автоматичного зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального і спирту

Як ДПС використовує результати автоматичного зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального і спирту?

Офіс великих платників податків ДПС повідомляє, що Кабінет Міністрів України постановою від 12.08.2020 р. №715 затвердив Порядок здійснення Державною податковою службою автоматичного зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, показників обсягів обігу спирту етилового.

Порядок визначає механізм здійснення ДПС автоматичного зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, показників обсягів обігу спирту етилового для забезпечення перевірки повноти декларування та сплати акцизного податку платниками податку з обсягів ввезеного на митну територію України, виробленого та реалізованого на митній території України пального або спирту етилового.

Під час зіставлення здійснюється порівняння у розрізі кодів згідно з УКТЗЕД, акцизних складів та розпорядників акцизних складів показників із системи електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, за зареєстрованими документами, складеними у звітному місяці, за який проводиться зіставлення показників, та:

  • ЄДР витратомірів-лічильників та рівнемірів – лічильників рівня пального у резервуарі щодо обсягів обігу та залишків пального;
  • ЄДР витратомірів – лічильників обсягу виробленого спирту етилового щодо обсягів обігу спирту етилового.

Період здійснення зіставлення дорівнює календарному місяцю. Зіставлення здійснюється починаючи з першого звітного періоду, в якому запроваджено зіставлення.

Інформація за результатами зіставлення розміщується для платників у закритій частині електронного кабінету платника, а для контролюючого органу формується електронний журнал результатів зіставлення.

На підставі результатів зіставлення платники можуть відповідно до вимог Податкового Кодексу України скласти та зареєструвати документи, необхідні для усунення розбіжностей.

Податкові органи використовують результати зіставлення під час проведення перевірок.

Постанова набрала чинності 18.08.2020 року.

***

Читайте також: З 18 серпня діє порядок автоматичного зіставлення показників обігу пального

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»