• Посилання скопійовано

Витяг про зіставлення обсягів пального містить недостовірні дані: що робити?

З метою усунення недостовірної інформації у витягу платник податків може звернутись до ДПС України чи ГУ ДПС за місцем реєстрації надавши підтверджуючу інформацію щодо операцій з обігу та залишків пального/спирту

Витяг про зіставлення обсягів пального містить недостовірні дані: що робити?

Податківці у підкатегорії 114.11.04 «ЗІР» зауважили, що відповідно до ст. 233 ПКУ для перевірки повноти декларування та сплати акцизного податку платниками податку з обсягів ввезеного на митну територію України, виробленого та реалізованого на митній території України пального або спирту етилового здійснюється автоматичне зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, показників обсягів обігу спирту етилового (далі – зіставлення).

Порядок здійснення Державною податковою службою зіставлення для забезпечення перевірки повноти декларування та сплати акцизного податку платниками податку з обсягів ввезеного на митну територію України, виробленого та реалізованого на митній території України пального або спирту етилового затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2020 року № 715 «Про затвердження Порядку здійснення Державною податковою службою автоматичного зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, показників обсягів обігу спирту етилового» (далі – Порядок № 715).

У період з 1 липня 2020 року по 1 жовтня 2020 року зіставлення здійснюється у тестовому режимі.

Інформація за результатами зіставлення оновлюється та оприлюднюється щомісяця і розміщується для платників у закритій частині електронного кабінету не пізніше 20 числа кожного місяця, що настає за звітним. Доступ до інформації є безоплатним (п. 9 Порядку № 715).

Результати автоматичного зіставлення платник акцизного податку може отримати, подавши запит на отримання в електронному вигляді повідомлення про результати зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, показників обсягів та залишків обігу спирту етилового в електронному вигляді (форма J/F 1305801) з можливістю вибрати період зіставлення та уніфікований номер акцизного складу.

Якщо платник податків вважає, що витяг про результати зіставлення містить недостовірну інформацію, то з метою уникнення невідповідності, він може звернутись до ДПС України чи ГУ ДПС за місцем реєстрації з наданням підтверджуючої інформації щодо операцій з обігу та залишків пального/спирту етилового для підтвердження власних показників.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»