• Посилання скопійовано

Як виправити помилку в графі «Реквізити митної декларації» акцизної накладної?

Податківці навели порядок виправлення помилки у графі «Реквізити митної декларації» акцизної накладної

Як виправити помилку в графі «Реквізити митної декларації» акцизної накладної?

Податківці у підкатегорії 114.11.03 «ЗІР» зауважили, що з метою виправлення помилки в графі «Реквізити митної декларації» акцизної накладної особа, яка склала таку акцизну накладну, повинна скласти розрахунок коригування акцизної накладної форми «П» або форми «С» з кодом виду коригування «1».

У верхній лівій частині розрахунку коригування акцизної накладної зазначаються коди операцій для складання в одному примірнику, зокрема, при виправленні помилки в графі «Реквізити митної декларації» зазначається цифровий код операції – «4» – ввезення пального на митну територію України або «5» – вивезення пального за межі митної території України.

При цьому:

  • заповнюється розд. I розрахунку коригування;
  • зазначається операція виключно за одним кодом УКТ ЗЕД.

В такому розрахунку коригування:

  • у графі 1 зазначається порядковий номер рядка;
  • до граф 2 та 3 з акцизної накладної переносяться дані щодо коду товару згідно з УКТ ЗЕД, його опису;
  • до граф 4 та 5 вноситься показник коригування (зменшення) обсягу ввезеного (вивезеного) пального (спирту етилового) з відповідним знаком (–).

Після реєстрації в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі – ЄРАН) розрахунку коригування до акцизної накладної, складеної для виправлення помилково зазначених реквізитів митної декларації, платник має скласти та зареєструвати в ЄРАН нову акцизну накладну з правильними реквізитами, при цьому дата складення такої нової акцизної накладної має відповідати даті складення помилкової накладної, а порядковий номер має відповідати поточній нумерації.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»