• Посилання скопійовано

Як будуть маркувати рідину для електронних сигарет: проект від Мінфіну

Мінфін планує внести зміни до Положення щодо маркування акцизними марками щодо рідин для електронних сигарет, в тому числі, і щодо перехідного періоду для продажу таких рідин, що не були марковані до 01.01.2021 року

Як будуть маркувати рідину для електронних сигарет: проект від Мінфіну

Відповідно до редакції ПКУ з 01.01.2021 рідини, що використовуються в електронних сигаретах, віднесено до підакцизних товарів. Відповідно, такі рідини повинні маркуватись маркою акцизного податку.

В зв’язку з цим Мінфін розробив проект Наказу щодо внесення змін до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів Постанова № 1251). З текстом цього Наказу можна ознайомитись тут.

Зокрема проектом передбачено:

  • нанесення марки акцизного податку на упаковку для рідин, що використовуються в електронних сигаретах;
  • реалізацію залишків рідин, які не марковані та які відповідно до чинного законодавства не були підакцизною продукцією, та, відповідно, не маркувались марками акцизного податку.

 

Маркування акцизними марками рідин

ПКУ передбачено, що рідини, які використовуються в електронних сигаретах, маркуються марками акцизного податку шляхом наклеювання їх на ємність (упаковку) з рідиною (пп. 14.1.109 ПКУ).

Для приведення норм Постанови № 1251 у відповідність до наведеного вище визначення у ПКУ запропоновано внести зміни до п. 23 і передбачити, що у випадку рідин для електронних сигарет марки наклеюються на ємності (упаковки) з рідиною, а не на картриджі, заправні контейнери та інші ємності для рідин, як передбачено у поточній редакції Постанови №1251.

 

Перехідні положення

У зв’язку з тим, що на кінець 2020 року в обігу знаходяться значні обсяги рідин, що використовуються в електронних сигаретах Мінфіном було запропоновано ввести перехідний період, який дозволить реалізувати зазначені обсяги рідин.

Так, рідини, що використовуються в електронних сигаретах, які вироблені до 1 січня 2021 року та знаходяться в ємностях (упаковках), не маркованих марками акцизного податку, можна буде продавати до 1 липня 2021 року.

***

Читайте також:

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»