• Посилання скопійовано

Положення про акцизні марки зміниться

Мінфін доопрацював проєкт змін до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв, тютюнових виробів і рідин, що використовуються в електронних сигаретах

Положення про акцизні марки зміниться

Мінфін доопрацював та повторно оприлюднив 25 лютого проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до  Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв, тютюнових виробів і рідин, що використовуються в електронних сигаретах» (завантажити). Про перше його оприлюднення ми писали тут.

Нагадаємо, що згідно з пп. 14.1.109 ПКУ рідини, які використовуються в електронних сигаретах, маркуються марками акцизного податку шляхом наклеювання їх на ємність (упаковку) з рідиною. 

Водночас Положенням передбачено, що марка акцизного податку наноситься на картриджі, заправні контейнери та інші ємності для рідин, що використовуються в електронних сигаретах. 

Відповідно проєктом постанови пропонується привести норми Положення у відповідність до норм Податкового кодексу України. 

 

Які зміни пропонуються?

1. Встановити строк отримання марок акцизного податку виробниками алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

2. Визначити граничний строк утилізації акцизних марок продавцем (120 днів) та, відповідно, забезпечити прогнозованість повернення встановлених законодавством сум акцизного податку платникам податку.

3. Дозволити нанесення марки акцизного податку на упаковку для рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

4. Встановити строк отримання марок акцизного податку виробниками продукції після подання документів на одержання марок до трьох днів та унормувати строк утилізації повернутих продавцю пошкоджених марок акцизного податку з метою упорядкування граничного терміну повернення встановлених законодавством сум акцизного податку платникам податку.

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови можна надавати протягом 20 робочих днів з дня оприлюднення на офіційній сторінці Міністерства фінансів України у письмовій та/або електронній формі за адресою: 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2, Міністерство фінансів України,  e-mail: orlyansky@mof.gov.ua.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»