• Посилання скопійовано

Якими є найпоширеніші помилки при складанні АН?

Податківці розповіли, коли треба використовувати напрям 0 та 15 у разі складання АН на пальне

Якими є найпоширеніші помилки при складанні АН?

ДПС у Вінницькій області вчергове нагадує платникам про дію наказу Мінфіну від 27.11.2020 р. №729. Даним документом запроваджено нову форму акцизної накладної. Проведений ДПС аналіз показав, що при складанні акцизних накладних платники найчастіше допускають помилку в частині значення напряму використання. Нагадуємо, що відповідно до п. 14 розділу II Порядку складання акцизної накладної форми «П» та порядку її заповнення, затвердженого наказом Мінфіну від 27.11.2020 р. №729, в акцизній накладній з ознакою щодо умов оподаткування «5», складеній зберігачем на операції з реалізації обсягів пального, зазначених у заявці на поповнення (коригування) залишку пального, складеній відповідно до пп. 1 п. 29 підрозділу 5 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ, залежно від операції, на яку складена така акцизна накладна, зокрема але не виключено, може бути зазначено код операції для складання в одному примірнику або «0», або «3», або «7» та напрям використання «15» – при здійсненні зберігачем відпуску (відвантаження) пального суб'єкту господарювання – платнику, пальне якого зберігається на акцизному складі зберігача. Напрям використання «15 – фізичний відпуск (відвантаження) зберігачем пального суб'єкту господарювання – платнику, пальне якого зберігалося на акцизному складі зберігача» зазначається в акцизній накладній, складеній на операцію з відвантаження пального, яке поповнене відповідно до підпункту 1 пункту 29 підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ та зберігалося на акцизному складі зберігача, суб'єкту господарювання – платнику або суб’єкту господарювання – не платнику лише за умовою оподаткування «5».

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»