• Посилання скопійовано

Через війну змінені правила зарахування акцизу до місцевих бюджетів

Уряд змінив розмір частки для зарахування до бюджетів місцевого самоврядування частини акцизного податку з пального у першому півріччі 2022 року

Через війну змінені правила зарахування акцизу до місцевих бюджетів

ДПС у Дніпропетровській області повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України (далі – КМУ) від 09 березня 2022 року № 246 (далі – Постанова № 246) внесені зміни до Порядку зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до загального фонду відповідних бюджетів місцевого самоврядування (далі – Порядок), затвердженого постановою КМУ від 17 березня 2021 року № 232 «Деякі питання зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до загального фонду відповідних бюджетів місцевого самоврядування» із змінами.

Постановою № 246 встановлені частки для автоматичного розподілу між місцевими бюджетами частини (13,44 %) акцизного податку з пального у першому півріччі 2022 року.

Зазначені частки визначено виходячи з обсягів реалізованого суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі пального на відповідній території за друге півріччя 2021 року з урахуванням даних реєстраторів розрахункових операцій згідно з інформацією ДПС.

Частки для зарахування до загального фонду відповідних бюджетів місцевого самоврядування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального у першому півріччі 2022 року визначені у додатку до Порядку, зміни до якого внесені Постановою № 246.

Постанова № 246 набрала чинності 11.03.2022 та оприлюднена на Урядовому порталі за посиланням.

***

Читайте також: Нові податкові пільги для ФОПів та підприємств під час війни: прийнято закон!

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»