• Посилання скопійовано

Скасування нульової ставки акцизу на пальне: прийнято закон

ВРУ прийняла у ІІ читанні законопроєкт №7668-д про повернення акцизів на пальне, але ПДВ для всього так й залишається на рівні 7%. Тепер його має підписати спікер ВРУ та Президент

Скасування нульової ставки акцизу на пальне: прийнято закон

30 серпня законопроєкт №7668-д від Комітету ВРУ з податкової політики було прийнято у І читанні. На той момент ним планувалося встановити на час війни ставки акцизу на бензини моторні та дизель в розмірі 100,00 євро за 1000 літрів, на газ – 52 євро за 1000 літрів. 

За інформацією Железняка, 21 вересня на черговому засіданні  ВРУ було прийнято у ІІ читанні законопроєкт №7668-д щодо повернення оподаткування пального. 

Згідно його положень повертаються акцизи у розмірі:

- бензин 100€/ 1000 літрів

- дизель 100€/ 1000 літрів

 ⁃ біопаливо 100€/ 1000 літрів 

- газ 52 €/ 1000 літрів

ПДВ для всього залишається на рівні 7%. 

Також зроблена пільга для палива на потреби Міноборони. Для військових акциз буде 0€/ 1000 літрів. Ця пільга буде діяти виключно для Міноборони на період воєнного та надзвичайного стану. 

Закон набере чинність через день після опублікування, тому повернення акцизів треба очікувати в кінці вересня.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»