• Посилання скопійовано

Земельні ділянки, на яких розташовані рекламні засоби, є об’єктом оподаткування

Земельні ділянки, на яких розташовано рекламні засоби, розміщення яких погоджено з органом місцевого самоврядування, але правовстановлюючі документи на такі ділянки відсутні, є об’єктом оподаткування платою за землю

Земельні ділянки, на яких розташовані рекламні засоби, є об’єктом оподаткування

Відповідно до п. 289.1 ст. 289 Податкового кодексу України встановлено, що для визначення розміру земельного податку та орендної плати за землю використовується нормативно-грошова оцінка цих земельних ділянок.

Відповідно земельні ділянки, на яких розташовано рекламні засоби (біг-борди, бек–лайти тощо), розміщення яких погоджено з органом місцевого самоврядування, але правовстановлюючі документи на такі ділянки відсутні, є об’єктом оподаткування платою за землю відповідно до норм розділу XIII Податкового кодексу України з урахуванням даних Державного земельного кадастру.

Для правильного визначення грошових зобов’язань таким платникам необхідно звернутися до відповідного територіального органу Держземагенства для отримання витягу з технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, на яких розташовано зазначені рекламні засоби.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»