• Посилання скопійовано

Покрокова інструкція оплати податку за здавання житла в оренду

До 1 травня 2015 року орендодавці повинні подати податкову декларацію. Юристи склали інструкцію оплати податку за здавання житла в оренду

Четыре раза в год, в течение 40 дней после окончания очередного квартала, необходимо: подсчитать доходы от сдачи квартиры в аренду; высчитать суму налога (если ежемесячно доход меньше 12.180 грн – это 15 %, а если доход более 12.180 грн – налог 20 %); в налоговой узнать реквизиты для уплаты налога и осуществить оплату.

Один раз в год до 1 мая подать налоговую декларацию в налоговую по месту регистрации, в которой указать доходы и суммы налогов, которые уплачены. Квитанции об уплате сохранять 3 года.

Ответственность за неуплату налогов и непредоставление декларации: штраф от 17 до 34 тысяч гривен, в соответствии со статьей 212 Уголовного кодекса Украины.

 

Джерело: Коментарі

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»