• Посилання скопійовано

Спільна сумісна власність: як сплачувати податок на нерухоме майно?

ДФС у Закарпатській області роз’яснила, хто є платником податку на нерухоме майно за житловий будинок, наприклад, площею 390 м², який належить на праві власності подружжю в рівних частках – ½ кожному

Спільна сумісна власність: як сплачувати податок на нерухоме майно?

Якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб і поділений між ними в натурі, платником податку є кожна з цих осіб на належну їй частку (пп. «в» пп. 266.1.2 ПКУ).

Таким чином, платниками податку на нерухоме майно за житловий будинок є кожен з подружжя за належну йому частку – 195 м².

Разом з тим податківці наголошують: якщо фізичною особою-платником податку не отримано податкового повідомлення-рішення з податку на нерухоме майно або отримано, на думку платника, з сумою податку іншою, ніж зазначено у цьому повідомленні-рішенні, платники податку мають право звернутися з письмовою заявою для проведення звірки даних. Така заява подається до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації), зокрема, щодо об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, у тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку або нарахованої суми податку.

Джерело: ДФС у Закарпатській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»