• Посилання скопійовано

До 1 липня фізособи отримають повідомлення-рішення про сплату податку на нерухомість за 2016 рік

Податківці нагадують, що податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити будуть надіслані платникам податку - фізособам за місцем їх податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня

До 1 липня фізособи отримають повідомлення-рішення про сплату податку на нерухомість за 2016 рік

ДПІ у Дніпровському районі м. Києва нагадує, що обчислення суми податку на нерухоме майно з об'єктів житлової та нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізосіб, здійснюється фіскальним органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості.

Якщо фізособа є власником нерухомого майна, загальна площа якої перевищую пільгову, то необхідно отримати податкове повідомлення-рішення про сплату податку.

Таке податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) фізособі фіскальним органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) роком, тобто до 1 липня 2017 року.

Фізособи мають право звернутися з письмовою заявою до фіскального органу за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо:

  • об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток;
  • розміру загальної площі об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості;
  • права на користування пільгою із сплати податку;
  • розміру ставки податку;
  • нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними фіскальних органів та даними, підтвердженими фізособою на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема, документів на право власності, проводиться перерахунок суми податку і фіскальний орган надсилає (вручає) нове податкове повідомлення-рішення.

Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

Податок сплачується за місцем розташування об'єкта нерухомості протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Порядок сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки визначено ст. 266 ПКУ.

Від редакції

Звертаємо увагу, що відповідно до пп. 266.10.1 ПКУ податкове зобов’язання за звітний рік з податку сплачується фізособами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Якщо повідомлення-рішення буде вважатися надісланним, то тільки після спливу цього строку до фізособи може бути застосовано штрафні санкції у разі неуплати податку.

Коли повідомлення-рішення вважається надісланим фізособі?

Відповідно до абз. 2 п. 58.3 ПКУ  - якщо його вручено їй особисто чи її законному представникові, або надіслано на адресу за місцем проживання або останнього відомого її місцезнаходження фізичної особи з повідомленням про вручення.

Абз. 4 п. 58.3 ПКУ встановлено: якщо вручити податкове повідомлення - рішення неможливо через помилку, допущену контролюючим органом, податкове повідомлення - рішення вважається таким, що не вручено платнику податків.

Тож, якщо помилок у повідомленні-рішенні не було, воно вважається надісланим (врученим) фізособі, якщо:

  • його вручено їй особисто чи її законному представникові;
  • або надіслано на адресу за місцем проживання;
  • або надіслано на адресу останнього відомого її місцезнаходження з повідомленням про вручення. 

 

Читайте також:

Нерухомість в різних населених пунктах: куди звертатись для звірки даних?>>>

Торговельні точки на ринку звільняються від податку на нерухомість лише, якщо їхня площа не перевищує 30 кв. м>>>

Джерело: ДПІ у Дніпровському районі м. Києва

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»