• Посилання скопійовано

Щодо сплати земельного податку власником нежилого приміщення багатоквартирного будинку - ДФСУ

Власнику нежилого приміщення багатоквартирного будинку не потрібно сплачувати податок на землю, оскільки його компенсуватиме ОСББ згідно з цивільно-правовим договором

Щодо сплати земельного податку власником нежилого приміщення багатоквартирного будинку - ДФСУ

ДФСУ у листі від 21.06.2017 р. №759/ІПК/04-36-12-23-19 розглянула звернення товариства, яке проінформувало, що є власником магазину, який розташований у багатоквартирному житловому будинку, і зацікавлене у вирішенні питання необхідності сплати земельного податку та порядку розрахунку суми земельного податку при відсутності витягу про нормативну грошову оцінку землі. 

З огляду на звернення, податківці нагадують: Земельним кодексом України встановлено, що земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території, надаються:

  • у постійне користування підприємствам, які здійснюють управління такими будинками;
  • у власність або в постійне користування співвласникам таких будинків (ст. 42 ЗКУ).

Таким чином, земельна ділянка, на якій розташований багатоквартирний будинок, перебуває у власності або в постійному користуванні об'єднання власників будинку чи управляючої організації і така організація співвласників сплачує земельний податок, а співвласники, у тому числі й юрособи, які володіють нежитловими приміщеннями у такому будинку, у свою чергу, компенсують їй (організації) витрати зі сплати земельного податку на підставі укладених цивільно-правових угод.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»