• Посилання скопійовано

Нарахування доходу на користь фізособи - орендаря: що з оподаткуванням?

У разі нарахування доходу на користь фізособи - орендаря, суб'єкт господарювання - суборендар зобов'язаний утримувати ПДФО та військовий збір із суми такого доходу за рахунок фізособи - орендаря

Нарахування доходу на користь фізособи - орендаря: що з оподаткуванням?

Ситуація: Згідно з договором суборенди земельної ділянки для ведення фермерського господарства, укладеним з фізособою, нарахування доходу відбувається фізособі - орендодавцю, а сплата суборендної плати здійснюється в місцевий бюджет.

Товариство запитує у ДФСУ, чи виникає у нього обов’язок щодо утримання ПДФО, військового збору та подання декларації з плати за землю?

ДФСУ в індивідуальній податковій консультації від 11.08.2017 р. №1583/6/99-99-13-01-01-15/ІПК зазначила, що у разі нарахування доходу на користь фізособи - орендаря, суб'єкт господарювання - суборендар зобов'язаний утримувати ПДФО та військовий збір із суми такого доходу за рахунок фізособи - орендаря.

Крім того, у разі перебування Товариства на спрощеній системі оподаткування як платника єдиного податку IV групи у разі оренди ним сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду в особи, яка не є платником податку, враховують орендовану площу земельних ділянок у своїй декларації.

У разі перебування Товариства на загальній системі оподаткування обов’язок сплати земельного податку виникає у разі наявності у Товариства права власності або постійного користування на земельну ділянку. Обов’язок щодо сплати орендної плати у Товариства виникає у разі укладеного договору оренди земельної ділянки державної та комунальної власності.

Враховуючи зазначене, у разі укладення договору суборенди земельної ділянки з фізичною особою Товариство не є платником земельного податку або орендної плати та обов’язку щодо надання до контролюючого органу податкової декларації з плати за землю у Товариства не виникає.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»