• Посилання скопійовано

Доходи трудових мігрантів можуть звільнити від податків

Народний депутат пропонує створити сприятливі умови для повернення грошових коштів трудових мігрантів в Україну

Доходи трудових мігрантів можуть звільнити від податків

Трудових мігрантів можуть звільнити від сплати податкових та митних платежів при переказі готівки на територію України, - інформує "Юрліга".

Крім того, доходи, отримані громадянами України - трудових мігрантів в зарубіжних країнах і ввезені як готівкові кошти через митний кордон України, пропонується звільнити від ПДФО.

Фінансові кошти трудових мігрантів, які заробили їх в зарубіжних країнах і інвестували в економіку України у вигляді підприємницького або фінансового капіталу, запропоновано віднести до джерел фінансування інвестиційної діяльності.

Відповідні зміни передбачені законопроектом №7458 «Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України (щодо створення сприятливих умов для повернення грошових коштів трудових мігрантів в Україну)» і законопроектом №7459 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення коштів трудових мігрантів від сплати податку на доходи фізичних осіб) ».

Ініціатор - народний депутат Михайло Головко у пояснювальній записці вказав, що тільки 3% з перерахованих трудовими мігрантами коштів (а це - 5,4 млрд дол. США у 2016 році) йдуть на інвестування в сферу ділової активності. Решту грошей фактично витрачаються на побутові потреби і мають короткочасний ефект для української економіки. За результатами дослідження європейської комісії Caritas International на 2013 рік близько 4,5 млн трудових мігрантів з України перебували за кордоном, з яких 1,7 - в країнах ЄС. За іншими оцінками, ця цифра коливається від 2 до 7 млн. Зараз за різними оцінками з України на заробітки виїхало від 7 до 10 млн осіб. Оскільки не всі перераховують кошти через банки, реальна сума грошових переказів може становити близько 10 млрд доларів.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»