• Посилання скопійовано

ДФС про зміни щодо рентної плати у 2018 році

Податківці розповіли про зміни,передбачені Законом №2245-VIII, у частині рентної плати в 2018 році

ДФС про зміни щодо рентної плати у 2018 році

ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що 01.01.2018 р. набрав чинності Закон №2245-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році», яким внесено зміни до ПКУ, зокрема у частині рентної плати, а саме:

  • збільшено ставки з рентної плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин, рентної плати за спеціальне використання води та рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів;
  • запроваджено ставки рентної плати на видобуток природного газу із нових свердловин з покладів, які повністю або частково залягають на глибині до/понад 5000 метрів (крім природного газу, видобутого під час виконання договорів про спільну діяльність) у розмірі 12% та 6% відповідно.

Крім того, податківці звертають увагу, що з 01.01.2018 р. п. 110 розділу I Закону  від 21.12.2016 р. №1797-VIII  внесено зміни до ст. 255 ПКУ у частині визначення кола платників рентної плати за спеціальне використання води та порядку нарахування податкових зобов’язань з рентної плати за спеціальне використання води.

***

Читайте також: Зростання тютюнових акцизів та індексація екоподатку та ренти - прийнято закон! 

Джерело: ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»