• Посилання скопійовано

Нюанси оподаткування податком на нерухомість будівель промислового підприємства

Як оподатковуються податком на нерухомість будівлі промислового підприємства? Консультує ДФСУ

Нюанси оподаткування податком на нерухомість будівель промислового підприємства

ДФСУ у листі від 14.02.2018 р. № 616/6/99-99-12-02-03-15/ІПК зазначила, що частиною "є" пп. 266.2.2 ПКУ з об’єктів оподаткування податком на нерухомість виключено будівлі промисловості, зокрема виробничі корпуси, цехи, складські приміщення промислових підприємств.

Зазначені будівлі класифікуються у підкласах 1251.1 - 1251.9 класу 1251 "Будівлі промислові" Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000 (далі - Класифікатор).

Отже, якщо підприємство є промисловим, то дія частини "є" пп. 266.2.2 ПКУ розповсюджується на будівлі, які використовуються підприємством при добуванні кам’яного вугілля та класифікуються у класі 1251 "Будівлі промислові" Класифікатора.

Водночас податківці зауважують, що не всі об’єкти підпадають під визначення будівель промисловості. Зокрема, адмінбудівлі класифікуються у підкласі 1220.5 "Адміністративно-побутові будівлі промислових підприємств" класу 1220 "Будівлі офісні" Класифікатора. А отже, адмінбудівлі промислового підприємства повинні оподатковуватися податком на нерухомість.

Визначення належності будівлі до того чи іншого класу будівель проводиться на підставі документів, що підтверджують їх право власності з врахуванням класифікаційних ознак та функціонального призначення такого об’єкта нерухомості, згідно з Класифікатором.

***

Читайте також:

Податок на майно – 2018 рік: що і для кого змінилося? 

Ставки місцевих податків і зборів для м. Києва на 2018 рік.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»