• Посилання скопійовано

Перереєстрували автомобіль в іншому районі? - Не забудьте задекларувати цю подію!

Податківці надали роз'яснення щодо звітності платника транспортного податку, якщо протягом року здійснилась перереєстрація автомобіля в інший адміністративний район

Перереєстрували автомобіль в іншому районі? - Не забудьте задекларувати цю подію!

ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що відповідно до пп. 267.6.4 ПКУ платники транспортного податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 01 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Транспортний податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями БКУ (пп. 267.7.1 ПКУ).

Враховуючи норми п. 50.1 ПКУ, якщо перереєстрація автомобіля в інший адміністративний район для випадків, коли передбачається взяття на облік платника транспортного податку в іншому контролюючому органі, відбулась до 20 лютого, а звітну декларацію вже подано, то до закінчення граничного строку її подання платником транспортного податку – юридичною особою декларація з транспортного податку подається з типом «Звітна нова». Якщо така перереєстрація автомобіля відбулась після закінчення граничного строку подання такої декларації (після 20 лютого звітного року), платником транспортного податку – юридичною особою подається декларація з типом «Уточнююча».

Такий платник транспортного податку подає до контролюючого органу за новим місцем обліку, що відповідає адміністративному району нової реєстрації автомобіля, декларацію з типом «Звітна» відповідно до вимог та строків, визначених пп. 267.6.4  ПКУ.

Декларація з транспортного податку подається за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 10.04.2015 р. №415 (у редакції наказу Мінфіну  від 27.06.2017 р. №595).

***

Читайте також: Місяць придбання та реєстрації транспортного засобу різні: як нараховується транспортний податок? 

Джерело: ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»