• Посилання скопійовано

Інформацію про ставки місцевих податків можна дізнатися на сайті ДФС

Податківці нагадали про можливість перегляду на їхньому сайті інформації про затверджені ставки місцевих податків

Інформацію про ставки місцевих податків можна дізнатися на сайті ДФС

ДФС у Полтавській області нагадує, що відповідно до вимог чинного податкового законодавства ДФС України оприлюднює на офіційному веб-порталі зведену інформацію про розмір та дату встановлення ставок місцевих податків та зборів на відповідних територіях.

Якщо місцевою радою в термін, передбачений законодавством, рішення не прийнято, на веб-порталі ДФС розміщується інформацію про останнє діюче рішення, прийняте такою радою або інформація про таке рішення не зазначена.

У подальшому, у разі надходження копій  рішень про встановлення місцевих податків та зборів або змін до них, прийнятих місцевими радами, інформація на веб-порталі ДФС оновлюється.

Відповідно до пп. 12.3.5 ПКУ у разі, якщо сільська, селищна, міська рада або рада об’єднаних територіальних громад, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, не прийняла рішення про встановлення відповідних місцевих податків і зборів, що є обов’язковими згідно з нормами  Кодексу, такі податки до прийняття рішення справляються виходячи з норм ПКУ із застосуванням їх мінімальних ставок, а плата за землю справляється із застосуванням ставок, які діяли до 31 грудня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування плати за землю.

Оскільки ДФС не наділена повноваженням здійснювати контроль за своєчасністю та правильністю прийняття органами місцевого самоврядування рішень про встановлення місцевих податків та зборів, платники податків, для уточнення інформації щодо прийнятих рішень, можуть звертатися до місцевої ради, на території якої знаходяться об’єкти оподаткування.

Шановні платники податків! З метою отримання інформації щодо ставок податків, зборів, встановлених кожним органом місцевого самоврядування в Україні, звертайтеся на офіційний веб-портал ДФС України за посиланням.

Джерело: ДФС у Полтавській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»