• Посилання скопійовано

Коли ДФС почне нараховувати транспортний податок фізособам на 2019 рік?

Нарахування транспортного податку фізособам за 2019 рік буде здійснюватись після отримання ДФС від ГСЦ МВС відомостей, необхідних для його розрахунку

Коли ДФС почне нараховувати транспортний податок фізособам на 2019 рік?

ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Щороку до 01 лютого податкового (звітного) року центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі (далі – Мінекономрозвитку), на своєму офіційному веб-сайті розміщується перелік легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, який повинен містити такі дані щодо цих автомобілів: марка, модель, рік випуску, об’єм циліндрів двигуна, тип пального (далі – Перелік).

Норми визначені пп. 267.2.1 ПКУ.

Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ України (далі – ГСЦ МВС) на підставі Переліку, розміщеного на офіційному веб-сайті Мінекономрозвитку забезпечує формування та передачу до ДФС інформаційних файлів з відомостями, необхідними для розрахунку та справляння транспортного податку.

Отже, нарахування транспортного податку фізичним особам за 2019 податковий (звітний) рік буде здійснюватись після отримання ДФС від ГСЦ МВС відомостей, необхідних для розрахунку та справляння транспортного податку.

***

Читайте також: За які дорогі легкові авто слід сплачувати транспортний податок у 2019 році: перелік від МЕРТ

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»