• Посилання скопійовано

Отримали нову довідку про нормативну оцінку землі: які наслідки?

У разі отримання протягом року нової довідки про розмір нормативної грошової оцінки землі платник зобов’язаний уточнити показники декларації

Отримали нову довідку про нормативну оцінку землі: які наслідки?

Податківці у своєму роз'ясненні з піткатегорії 112.05 «ЗІР» наголосили, що виконання нормативної грошової оцінки землі здійснюється на підставі рішення місевого органу влади або договору, який укладається заінтересованими особами. Це передбачено ст. 15 Закону №1378.

Окремо вони зупинилися на правилах затвердження технічної документації. Зокрема, за результатами нормативної грошової оцінки земельних ділянок складається технічна документація (ч. 1 ст. 20 Закону №1378).

Вона затверджується відповідним місцевим органом влади. Це відбувається протягом місяця з дня надходження технічної документації з бонітування ґрунтів, економічної оцінки земель, нормативної грошової оцінки відповідна сільська, селищна, міська рада розглядає та приймає рішення про затвердження або відмову в затвердженні такої технічної документації (ч. 1 ст. 23 Закону №1378).

І ось ці витяги з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки платниками подаються до контролюючого органу в рамках виконання норм п. 286.2 ПКУ.

У вищезгаданому роз'ясненні податківці згоджуються, що у разі отримання протягом року нової довідки (витягу) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки платник зобов’язаний уточнити показники декларації з плати за землю з дати набрання чинності затвердженого уповноваженим органом відповідного рішення щодо виконаної нормативної грошової оцінки.

Тож, як ми вже зазначали у нашій аналітиці, тільки у разі затвердження місцевою владою витягів у платника плати за землю з'являється обов'язок його подавати та коригувати свої податкові зобов'язання в залежності від дати набрання чинності рішення.

***

Читайте також:

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»