• Посилання скопійовано

Рентна плата за лісові ресурси: звітування та сплата

Декларація подається за місцезнаходженням лісової ділянки. А рентна плата сплачується рівними частинами від суми, зазначеної в спеціальних дозволах

Рентна плата за лісові ресурси: звітування та сплата

ДФС у Донецькій області інформує, що з 01.01.2019 року відповідно до змін, внесених Законом № 2628-VIII, зокрема, до п. 256.3 ПКУ, ставки рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів (далі – рентна плата) зросли по кожному виду деревини.

Платниками рентної плати є лісокористувачі – юрособи, їх філії, відділення, інші відокремлені підрозділи, що не мають статусу юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, які отримують доходи з джерел їх походження з України або виконують агентські (представницькі) функції стосовно таких нерезидентів або їх засновників, фізичні особи (крім фізосіб, які мають право безоплатно без видачі спеціального дозволу використовувати лісові ресурси відповідно до лісового законодавства), а також фізособи – підприємці, які здійснюють спеціальне використання лісових ресурсів на підставі спеціального дозволу (лісорубного квитка або лісового квитка) або відповідно до умов договору довгострокового тимчасового користування лісами (п. 256.1 ПКУ).

Лісокористувачі, у яких за результатами діяльності здійснюється перерахунок рентної плати, відображають донараховані суми рентної плати в податковій декларації (пп. 256.11.5 ПКУ).

Згідно з пп. 256.11.8 ПКУ при отриманні дозволу в поточному році (або донарахуванні суми рентної плати) після чергового строку сплати рентної плати лісокористувачі сплачують усі суми рентної плати за строками, що минули.

Базовий податковий (звітний) період для рентної плати дорівнює календарному кварталу (п. 257.1 ПКУ), декларація подається за місцезнаходженням лісової ділянки.

Сума податкових зобов’язань з рентної плати, визначена у податковій декларації за податковий (звітний) період, сплачується платником до бюджету протягом 10 календарних днів після закінчення граничного строку подання такої податкової декларації рівними частинами від суми, зазначеної в спеціальних дозволах, виданих у відповідному календарному році, крім  винятку, встановленого пп. 256.11.6 ПКУ.

***

Читайте також: Декларація з рентної плати за користування лісом: куди, коли та як подавати?

Джерело: ДФС у Донецькій області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»