• Посилання скопійовано

Автомобіля немає у переліку МЕРТ: чи платити податок?

Якщо у переліку немає автомобіля, то він не є об’єктом оподаткування транспортним податком у 2019 році

Автомобіля немає у переліку МЕРТ: чи платити податок?

«Вісник. Офіційно про податки»

ДФС у ІПК від 22.02.2019 р. № 688/ІПК/1232-12-03-05 зазначає, що щороку до 1 лютого податкового (звітного) року центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, на своєму офіційному веб-сайті розміщується перелік легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, який повинен містити такі дані щодо цих автомобілів: марка, модель, рік випуску, об’єм циліндрів двигуна, тип пального.

Якщо у зазначеному переліку не міститься транспортний засіб з параметрами, що відповідають автомобілю, який є власністю підприємства, то такий автомобіль не є об’єктом оподаткування транспортним податком у 2019 році.

Основним показником, на основі якого складається перелік, є середньоринкова вартість автомобіля.

 

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»