• Посилання скопійовано

Подвійне оподаткування на лісові землі скасують: законопроект

Законопроектом №10221 запропоновано скасувати внесені Законом № 2497-VIII зміни до ПКУ. Ними передбачався ще один податок на всі лісові землі (фактично подвійне оподаткування)

Подвійне оподаткування на лісові землі скасують: законопроект

Нагадаємо, що з 15 серпня 2018 року діють зміни до ПКУ, внесені Закон № 2497-VIII. Зокрема, у пункті 273.1 ПКУ було уточнено, що податок на лісові землі складається із земельного податку та рентної плати, що визначається податковим законодавством. Більше про зміни, передбачені цим Законом, ми писали аналітиці.

А отже, якщо до змін податок за лісові землі справлявся як складова рентної плати, то тепер податок за лісові землі складається із земельного податку та рентної плати. Тобто був 1 платіж, а стало 2 платежі, причому порядку взаємозаліку не передбачено, тобто наявне подвійне оподаткування.

З огляду на це, 11 квітня 2019 року у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №10221 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо визначення податку на лісові землі". Ним пропонується повернути попередню редакцію п. 273.1 ПКУ та виключити п. 273.3. Тобто фактично скасувати внесені Законом №2497-VIII зміни, якими передбачається ще один податок на всі лісові землі (подвійне оподаткування).

У разі прийняття Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»