• Посилання скопійовано

Переселенців хочуть звільнити від сплати туристичного збору

З'явився законопроект, яким пропонується звільнити від сплати туристичного збору внутрішньо переміщених осіб

Переселенців хочуть звільнити від сплати туристичного збору

«Вісник. Офіційно про податки»

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №10234, яким пропонується внести зміни до ст. 268 ПКУ щодо звільнення від сплати туристичного збору внутрішньо переміщених осіб.

На сьогодні відповідно до внесених 23.11.2018 р. змін до ст. 268 ПКУ ставка туристичного збору встановлюється за рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), у розмірі до 0,5% – для внутрішнього туризму та до 5% – для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

Статтею 268.2.2 ПКУ встановлений перелік категорій осіб, які не можуть бути платниками туристичного збору. Але серед цих категорій немає внутрішньо переміщених осіб, хоча є очевидним, що їхнє прибуття до того чи іншого населеного пункту і проживання там є наслідком зовнішніх обставин: зокрема, окупації частини території України, військових дій тощо.

За оцінками громадських організацій, щонайменше 5690 внутрішньо переміщених осіб все ще продовжують мешкати у так званих місцях компактного проживання, тобто санаторіях, туристичних базах, будинках відпочинку тощо. І вони мають сплачувати туристичний збір за місцем свого фактичного проживання на підконтрольній Уряду України території, що негативно впливає на їхнє матеріальне становище. Прийняття законопроекту забезпечить виправлення ситуації.

***

Читайте також:

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»