• Посилання скопійовано

Кабмін знову пропонує підняти ренту на радіочастоти

Уряд схвалив законопроект, яким буде суттєво підвищено рентну плату за користування радіочастотами

Кабмін знову пропонує підняти ренту на радіочастоти

Кабінет міністрів України схвалив законопроект, яким буде суттєво підвищено рентну плату за користування радіочастотами. Відповідні документи є у розпорядженні РБК-Україна.

Зокрема, уряд пропонує збільшити з 1,2 до 2 коефіцієнт рентної плати для стільникового радіозв'язку в діапазонах 791-821 МГц, 832-862 МГц, 880-915 МГц і 925-960 МГц. У той же час ставки за користування частотами в діапазоні 2300-2400 МГц, 2575-2610 МГц і 3400-3800 МГц незалежно від виду зв'язку пропонується підняти з 45,83 до 3 000 гривень.

Очікується, що державний бюджет зможе отримати додатково понад 1,3 млрд гривень після внесення зміни до Податкового кодексу.

Нагадаємо, у вересні минулого року Кабмін запропонував збільшити ренту на радіочастоти на 9%. Однак у жовтні Верховна рада України провалила ухвалення відповідного закону.

Відзначимо, в квітні Південна Корея першою в світі почала використовувати мережі 5G по всій країні. Нова мережа дозволяє обмінюватися інформацією в 20 разів, а в деяких випадках, і в 100 разів швидше, ніж мережі 4G. Нові технології також пропонують мінімальний час відгуку при завантаженні даних і кращу підтримку штучного інтелекту і віртуальної реальності.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»