• Посилання скопійовано

За яких умов суб'єкти космічної сфери звільняються від плати за землю?

На сьогодні пільгу мають тільки суб'єкти, включені до Переліку №1248

За яких умов суб'єкти космічної сфери звільняються від плати за землю?

ДФС повідомляє, що відповідно до п. 1 підрозділу 6 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ суб’єкти космічної діяльності протягом дії ратифікованих Верховною Радою України міжнародних договорів (угод) України з питань космічної діяльності щодо створення космічної техніки, які отримали ліцензію на право її здійснення та беруть участь у реалізації таких договорів (угод), звільняються від сплати земельного податку до 1 січня 2023 року. Перелік вищезазначених суб’єктів космічної діяльності затверджується Кабінетом Міністрів України.

Так, перелік затверджено постановою КМУ №1248.

У подальшому, з метою приведення у відповідність із нормами Кодексу, постановою КМУ №111 внесено відповідні зміни та продовжено термін дії Постанови №1248 до 1 січня 2023 року.

Зокрема, п. 1 Постанови №1248 (у редакції із змінами, внесеними Постановою №111) було затверджено перелік суб'єктів космічної діяльності, які звільняються від сплати земельного податку за земельні ділянки виробничого призначення до 1 січня 2023 року, згідно з додатком.

Дане роз'яснення надано відповідно до листа Мінфіну від 03.05.2019 р. №11230-08-63/12021.

 

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»