• Посилання скопійовано

Видобування нафти та газового конденсату: що з рентною платою?

За якими ставками рентної плати слід оподатковувати видобування нафти та газового конденсату?

Видобування нафти та газового конденсату: що з рентною платою?

ДФС у Сумській області нагадує про  зміни, які стосуються адміністрування рентної плати за користування надрами для видобування нафти та газового конденсату.

Так, універсалізовано розміри ставок рентної плати для видобування нафти та газового конденсату, що видобуваються з покладів (п. 252.20 ПКУ):

  • до 5000 метрів, - 31% вартості  обсягів видобутої нафти та газового конденсату;
  • понад 5000 метрів, - 16% вартості (фактичної ціни) обсягів видобутої нафти та газового конденсату.

Звертаємо увагу, доходи загального фонду Державного бюджету України від рентної плати для видобування корисних копалин загальнодержавного значення, крім вуглеводнів (п. 5 ч. 2 ст. 29 БКУ), зменшено до 70% частки такої Рентної плати (код бюджетної класифікації 13030100).

Доходи загального фонду обласних бюджетів від Рентної плати для видобування корисних копалин загальнодержавного значення, крім вуглеводнів (п. 4 ч. 1 ст. 66 БКУ), збережено у попередньому розмірі - 25% частки такої Рентної плати.

Бюджетним кодексом встановлено зарахування 5% частки Рентної плати для видобування корисних копалин загальнодержавного значення, крім вуглеводнів, до доходів загального фонду бюджетів:  міст обласного значення, районних бюджетів, бюджетів об'єднаних територіальних громад (п. 4 3 ч. 1 ст. 64 БКУ);     міст районного значення, сільських, селищних бюджетів (п. 3 2 ч. 1 ст. 69 БКУ).

Джерело: ДФС у Сумській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»