• Посилання скопійовано

Дотації на утримання великої рогатої худоби будуть визначатися по-новому

Законопроектом №10371 запропоновано встановити, що розмір дотації не може бути меншим за еквівалент 300 Євро в національній валюті України з розрахунку на одну голову об’єкта дотації

Дотації на утримання великої рогатої худоби будуть визначатися по-новому

6 червня у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №10371 "Про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку сільського господарства" (щодо підтримки власників великої рогатої худоби)".

Ним пропонується встановити, що розмір дотації не може бути меншим за еквівалент 300 Євро в національній валюті України з розрахунку на одну голову об’єкта дотації. Нагадаємо, що зараз розмір спеціальної бюджетної дотації на черговий бюджетний рік встановлюється КМУ у твердих сумах з розрахунку на одну голову об'єкта дотації, що перебуває у власності суб'єкта дотації станом на початок чергового бюджетного року.

За законопроектом дотація виплачуватиметься юридичним особам – суб’єктам господарювання та фізичним особам, які є власниками корів щороку не пізніше 1 липня за наявності підтверджуючих документів. 

Дотація за молодняк, який народився у господарствах фізичних осіб, надаватиметься за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка у розмірі:

  • у період утримання молодняка віком від одного до п’яти  місяців – не менше 50 Євро в еквіваленті в національній валюті України за голову;
  • у період утримання молодняка віком від п’яти до дев’яти  місяців - не менше 100 Євро в еквіваленті в національній валюті України за голову;
  •  у період утримання молодняка віком від дев’яти до тринадцяти місяців - не менше 200 Євро в еквіваленті в національній валюті України за голову».

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня наступного за днем його опублікування. 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»