• Посилання скопійовано

Отримали ППР щодо сплати податку на нерухомість: в які строки сплатити?

Власники нерухомості сплачують податок за звітний 2018 рік протягом 60 днів з дня вручення ППР

Отримали ППР щодо сплати податку на нерухомість: в які строки сплатити?

ДФС у Хмельницькій області нагадує платникам податків, що обчислення суми податку на нерухоме майно з об'єктів житлової та нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізосіб, здійснюється фіскальним органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості.

До 1 липня поточного року фізособам – платникам податку на майно контролюючі органи надсилають (вручають) податкові повідомлення – рішення (ППР) про нарахування зобов’язань за 2018 рік, які протягом 60 днів з дня вручення ППР платник має сплатити. Якщо платники не отримали такого повідомлення, але вони є платниками цього податку, вони також можуть звернутися до органів фіскальної служби для проведення звірки.

З метою своєчасного отримання фізособами ППР у разі зміни їх місця проживання такі фізособи зобов'язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання відповідної заяви за формою та у порядку, визначеними центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

Платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до фіскального органу за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо:

  • об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток;
  • розміру загальної площі об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості;
  • права на користування пільгою із сплати податку;
  • розміру ставки податку;
  • нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів документів, контролюючий орган проводить протягом десяти робочих днів перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове ППР. Попереднє ППР вважається скасованим (відкликаним).

Звертаємо увагу, що на сьогодні Державною фіскальною службою запроваджено низку електронних сервісів, зокрема щодо можливості сплати податку на майно з фізичних осіб засобами Електронного кабінету. Також за допомогою Електронного кабінету платники податків – фізичні особи мають можливість перегляду даних, зокрема, щодо:

  • об’єктів оподаткування (земельні ділянки, житлові будинки, квартири, садові (дачні будинки), гаражі, легкові автомобілі);
  • сформованих ППР та необхідних платіжних реквізитів органів місцевого самоврядування для сплати податку на нерухомість, транспортного податку та плати за землю;
  • розрахунків сум податкових зобов’язань за такими податками;
  • стану розрахунків з бюджетом.

***

Читайте також: Отримали ППР щодо сплати податку на нерухомість та не згодні з ним – звертайтеся до ДФС

Джерело: ДФС в Хмельницькій обл.

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»