• Посилання скопійовано

Як встановлюють ставки на збір за паркування?

За кожний день діяльності з паркування авто за 1 кв. м площі земельної ділянки слід сплатити збір у розмірі до 0,075% мінзарплати. Але ставки збору встановлюються місцевими органами влади

Як встановлюють ставки на збір за паркування?

ДФС у Київській області нагадує, що відповідно до п. 268-1.4 ПКУ, сільські, селищні, міські ради або ради об’єднаних територіальних громад встановлюють ставки зборуза місця для паркування транспортних засобів та порядок сплати збору до бюджету.

При визначенні ставки збору враховується місцезнаходження спеціально відведених місць для паркування транспортних засобів, їх площу, кількість місць для паркування, спосіб поставлення транспортних засобів на стоянку, режим роботи та їх заповнюваність.

Пунктом 268-1.3 ПКУ передбачено, що ставки збору встановлюються за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 кв.м площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі до 0,075 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Платниками збору є юридичні особи, їх філії (відділення, представництва) та фізичні особи – підприємці, які згідно з рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, організовують та провадять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках.

Рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад затверджуєтьсяперелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів, в якому зазначаються їх місцезнаходження, загальна площа, технічне облаштування, кількість місць для паркування транспортних засобів.

Таке рішення разом з переліком осіб, які уповноважені організовувати та провадити діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів, надається виконавчим органом сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад контролюючому органу.

Джерело: ДФС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»