• Посилання скопійовано

Особливості сплати земельного податку за лісові землі

Оподаткування земельним податком лісових земель здійснюється у загальному порядку

Особливості сплати земельного податку за лісові землі

ДФС у Луганській області нагадала, що сплата земельного податку юридичними особами за лісові землі здійснюється за ставками, встановленими рішеннями сільських, селищних, міських рад та рад об’єднаних територіальних громад в межах ставок, визначених ст. 274 та 277 ПКУ.

У разі прийняття органом місцевого самоврядування у 2018 році рішення про встановлення місцевих податків та зборів за Типовою формою, затвердженою постановою КМУ від 24.05.2017 р. №483 «Про затвердження форм типових рішень про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки», у якому визначені ставки для земель лісогосподарського призначення, таке рішення є обов’язковим до виконання.

Нагадаємо: Законом України від 10.07.2018 р. №2497-VIII, який набрав чинності 15.08.2018, внесені зміни, зокрема, до ст. 273 ПКУ, відповідно до яких лісові землі підлягають оподаткуванню земельним податком.

Оподаткування земельним податком лісових земель здійснюється у загальному порядку.

Місцеві ради в межах повноважень, визначених ПКУ, вирішують питання відповідно до вимог ПКУ щодо встановлення, зокрема, земельного податку за лісові землі (п. 10.3 ПКУ).

Ставка податку для лісових земель (нормативну грошову оцінку яких проведено) відповідно до п. 274.1 ПКУ встановлюється у розмірі не більше 0,1% від їх нормативної грошової оцінки.

Ставка податку для лісових земель (нормативну грошову оцінку яких не проведено) відповідно до п. 277.1 ПКУ встановлюється у розмірі не більше 0,1% від нормативної грошової оцінки площі ріллі по області.

Джерело: ДФС у Луганській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»