• Посилання скопійовано

Які зайво сплачені податки не можна повернути за загальними правилами?

За інформацією київських податківців, наразі подати заяву за Порядком №60 не можна для відшкодування ПДВ, авансових внесків з митних платежів, списання коштів за судовим рішенням

Які зайво сплачені податки не можна повернути за загальними правилами?

ДПС у м. Києві інформує, що з 01.11.2019 року набрали чинності положення Порядку №60, відповідно до якого діє новий механізм повернення платникам податків  помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені.

Згідно з Наказом № 60 повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені здійснюється виключно на підставі заяви платника податку, поданої до територіального органу ДПС за місцем адміністрування (обліку) помилково та/або надміру сплаченої суми, протягом 1095 днів від дня її виникнення.

Заява може бути подана платником в електронній формі з дотриманням правил накладення КЕП або ЕЦП засобами програмного забезпечення:

  • приватної частини ІТС «Електронний кабінет» (електронний документ «Заява про повернення» (коди електронних форм J1302001 (для юридичних осіб) та F1302001 (для фізичних осіб))

 

або

  • ІТС «Єдине вікно подання електронної звітності» (забезпечує обробку Заяв, сформованих будь-яким програмним забезпеченням, в тому числі і спеціалізованим клієнтським програмним забезпеченням для формування та подання звітності до ІТС «Єдине вікно подання електронної звітності»).

У заяві платник  зазначає:

  • назву помилково та/або надміру сплаченого податку, збору, платежу;
  • його суму;
  • дату сплати і реквізити з платіжного документа, за яким кошти перераховано до бюджету (код класифікації доходів бюджету, бюджетний рахунок, на який перераховано кошти, код ЄДРПОУ територіального органу Казначейства, на ім’я якого відкрито рахунок, та МФО Казначейства);

напрям(и) перерахування помилково та/або надміру сплачених коштів, що повертаються:

  • на поточний рахунок платника податку в установі банку;
  • на погашення грошового зобов’язання та/або податкового боргу з інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС, незалежно від виду бюджету;
  • у готівковій формі коштів за чеком у разі відсутності у платника податків рахунку в банку.

Додатково до заяви платник може подати копію платіжного документа, на виконання якого помилково та/або надміру сплачений платіж перераховано до бюджету.

ДПС звертає увагу, дія Наказу № 60 не поширюється на:

  • відшкодування ПДВ;
  • повернення авансових платежів (передоплати), помилково та/або надміру внесених платниками податків за власним бажанням, як попереднього грошового забезпечення сплати майбутніх митних та інших платежів, що сплачуються до/або під час митного оформлення, та грошової застави;
  • повернення митних та інших платежів, що сплачуються до/або під час митного оформлення;
  • повернення помилково та/або надміру перерахованих (унесених) платниками коштів, сплачених шляхом надання при митному оформленні податкового векселя;
  • повернення суми акцизного податку, внесеної в рахунок погашення податкових векселів;
  • виконання рішень судів щодо безспірного списання коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджетів.

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»