• Посилання скопійовано

Доля військового збору розглядатиметься під час розробки податкової реформи – Маркарова

За словами Маркарової, питання продовження або скасування військового збору розглядатиметься під час розробки податкової реформи

Доля військового збору розглядатиметься під час розробки податкової реформи – Маркарова

Як повідомляє «Інтерфакс», міністр фінансів Оксана Маркарова повідомила, що питання продовження або скасування військового збору розглядатиметься при розробці комплексної податкової реформи, анонсованої на весну 2020 року.

«Скасування або продовження військового збору – це одне з питань, яке розглядатиметься під час підготовки комплексної податкової реформи», – сказала вона.

При цьому міністр зазначила, що це один з податків із простим адмініструванням, і причини його впровадження залишаються актуальними.

«Наші витрати на оборону та безпеку залишаються високими – 3% і 5,4% від ВВП відповідно, тому причини впровадження податку досі актуальні», – зазначила Маркарова.

Раніше народний депутат від партії «Слуга народу», заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський зареєстрував у парламенті законопроекти №2252 і №2253 про скасування військового збору.

Військовий збір розміром 1,5% оподатковуваних доходів упровадили в серпні 2014 року.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»