• Посилання скопійовано

Ставку рентної плати для видобування бурштину буде зменшено до 15%

19 грудня ВРУ прийняла за основу законопроект №2241 щодо упорядкування розміру ставки рентної плати за користування надрами для видобування бурштину

Ставку рентної плати для видобування бурштину буде зменшено до 15%

Верховна Рада України прийняла за основу проєкт закону № 2241 «Про внесення змін до ст. 252 Податкового кодексу України щодо упорядкування розміру ставки рентної плати за користування надрами для видобування бурштину».

Відповідно до прийнятого законопроєкту ставка рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин – бурштину буде зменшена з 25 до 15%.

Це дасть змогу на законодавчому рівні закласти передумови для впровадження додаткових стимулюючих факторів суб’єктам господарювання для провадження законної діяльності з видобування бурштину.

Крім того, нові правила дозволять вивести діяльність із видобутку бурштину з «тіні», що, відповідно, сприятиме збільшенню податкових надходжень до бюджету.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»