• Посилання скопійовано

Зеленський підписав зміни до ПКУ щодо видобутку бурштину

Законом зменшується ставка рентної плати за користування надрами для видобутку бурштину

Зеленський підписав зміни до ПКУ щодо видобутку бурштину

«РБК Україна» розповідає, що Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №2241 «Про внесення зміни до статті 252 Податкового кодексу України щодо впорядкування розміру ставки рентної плати за користування надрами для видобутку бурштину». Про це свідчать дані на сайті Верховної ради.

Останній етап проходження документа – повернуто з підписом від президента.

Зокрема, законом зменшується ставка рентної плати за користування надрами для видобутку бурштину. Так, передбачено зменшити з 25 до 10% ставку рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин – бурштину.

«Тимчасово встановити ставку рентної плати за користування надрами для видобутку бурштину, визначену пунктом 252.20 статті 252 цього Кодексу: до 31 грудня 2020 включно – у розмірі 5 відсотків; до 31 грудня 2021 року включно – у розмірі 8 відсотків», – свідчить текст закону.

Нагадаємо, на початку лютого Рада прийняла в другому читанні законопроект №2241, за документ проголосували 290 нардепів.

Нагадаємо, 19 грудня минулого року Рада прийняла за основу в першому читанні законопроект №2241 «Про внесення зміни до статті 252 Податкового кодексу України щодо впорядкування розміру ставки рентної плати за користування надрами для видобутку бурштину». Тоді документ підтримали 265 нардепів.

Крім того, у кінці вересня у Верховній раді створили робочу групу для законодавчого врегулювання питань видобутку бурштину.

Також повідомлялося, що Кабмін вніс у Раду три законопроекти про видобуток бурштину.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»