• Посилання скопійовано

За яких умов плату за землю та податок на нерухомість через карантин можна не платити?

Податківці наголосили, що за березень та квітень 2020 року плату за землю та податку на нерухомість можна не сплачувати тільки у разі подання уточнення до декларації

За яких умов плату за землю та податок на нерухомість через карантин можна не платити?
В Інформаційному листі №7 податківці розповіли про всі податкові пільги з податків на час карантину. Про це ми писали тут. А зараз окремо наведемо роз'яснення, які стосуються плати за землю та податку на нерухомість.
 
Законом №533-IX, який набрав чинності 18 березня 2020 року, підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ доповнено, зокрема, п. 52 - 4.
 
   Щодо звільнення від сплати плати за землю
Відповідно до п. 52 - 4 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ не нараховується та не сплачується за період з 01 березня по 30 квітня 2020 року плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, та використовуються ними в господарській діяльності.
При цьому платники плати за землю (крім фізичних осіб), які відповідно до пп. 286.2 ПКУ подали податкову декларацію, мають право подати уточнюючу податкову декларацію, в якій відобразити зміни податкового зобов’язання із сплати плати за землю за відповідні місяці.
Фізичним особам – платникам плати за землю перерахунок здійснюється контролюючим органом.  
 
 
 
Щодо податку на нерухомість
Законом №533-ІХ внесено зміни до ПКУ, відповідно до яких об’єкти нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відповідно до ст. 266 ПКУ у період з 01 березня по 30 квітня 2020 року.
При цьому платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (крім фізичних осіб), що відповідно до пп. 266.7.5 ПКУ подали податкову декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мають право подати уточнюючу податкову декларацію, в якій відобразити зміни податкового зобов’язання із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за відповідні місяці.  
***
 

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»