• Посилання скопійовано

Звільнення від плати за землю за березень-квітень: подробиці від ДПС

Хто може не сплачувати плату за землю за березень та квітень 2020 року?

Звільнення від плати за землю за березень-квітень: подробиці від ДПС

Державна податкова служба України на своїй сторінці у facebook розповідає що треба знати про плату за землю на час карантину.

 

На який період можна не сплачувати земельний податок?

Не нараховується та не сплачується за період з 1 березня по 30 квітня 2020 року плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки, що використовуються в господарській діяльності.

 

Хто може не сплачувати плату за землю за березень та квітень 2020 року?

Плата за землю можна несплачувати, якщо земля перебуває у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних осіб-підприємців або юридичних осіб, які використовують земельні ділянки у господарській діяльності.

 

Чи поширюється це нововведення на фізичних осіб, які не є суб’єктами підприємницької діяльності?

Ні. Звільнення не поширюється на фізичних осіб, які не є суб’єктами підприємницької діяльності, оскільки воно стосується лише ділянок, які використовуються у господарській діяльності.

 

Податкові декларації з плати за землю за 2020 рік вже подані. Як платник податку відобразити зміни у обчисленні податкових зобов’язань?

Для зменшення податкових зобов’язань з плати за землю за березень-квітень 2020 року юридичним особам необхідно подати уточнюючу податкову декларацію.

Теж саме потрібно зробити і приватним підприємцям, у яких право на земельну ділянку оформлено на них як на суб’єктів підприємницької діяльності. Адже, в частині нарахування та сплати земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності такі фізичні особи прирівняні у правовому статусі до юридичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності.

Зауважимо, що прийнятим 30 березня законопроектом №3275 передбачено звільнення від сплати плати за землю та податку на нерухомість тільки за березень. Тож за цим алгоритмом потрібно відкоригувати тільки ПЗ за березень. Тим, хто вже подав уточнюючі за квітень, слід знову відкоригувати дані. Про це ми писали тут

***

Читайте також:

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»