• Посилання скопійовано

Чи слід подавати юрособі-«єдиннику» при використанні землі в госпдіяльності декларацію з плати за землю?

Юрособи-«єдинники» за земельні ділянки, що використовуються у їх господарській діяльності, декларацію з плати за землю не подають

Чи слід подавати юрособі-«єдиннику» при використанні землі в госпдіяльності декларацію з плати за землю?

ДПС у Київській області нагадує, що платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 01 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають до контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій.

Разом з тим платники плати за землю мають право подавати щомісячно звітну податкову декларацію, що звільняє їх від обов’язку подання  річної податкової декларації не пізніше 20 лютого поточного року, протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним (п. 286.3 ПКУ).

При цьому платники єдиного податку звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з податку на майно (в частині земельного податку), крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються платниками єдиного податку першої - третьої груп для провадження господарської діяльності та платниками єдиного податку четвертої групи для ведення сільськогосподарського товаровиробництва (пп. 4 п. 297.1 ПКУ).

Таким чином, юридичні особи – платники єдиного податку не є платниками земельного податку за земельні ділянки, які належать їм на правах власності або постійного користування та використовуються для провадження господарської діяльності, вони не отримують податкові пільги щодо сплати земельного податку, тому їм не потрібно за такі земельні ділянки подавати до контролюючих органів податкові декларації з плати за землю із заповненням  графи «Пільги».

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook.

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»