• Посилання скопійовано

Якого розміру встановлено коефіцієнт рентабельності гірничого підприємства за ІІ квартал?

Для обчислення рентної плати необхідно обчислити розмір середньозваженої облікової ставки за ІІ квартал 2020 року, який відповідає 8,09%

Якого розміру встановлено коефіцієнт рентабельності гірничого підприємства за ІІ квартал?

У Головному управлінні ДПС у Луганській області інформують. Державна податкова служба України у зв’язку із прийняттям Закону України від 16.01.2020 р. №466-ХІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі – Закон) надала методичні рекомендації щодо декларування податкових зобов’язань з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин (далі – Рентна плата) за II квартал 2020 року.

Так, з 23.05.2020 набрали чинності зміни, внесені Законом, зокрема, у частині зміни критеріїв застосування ставок Рентної плати (п. 252.20 ПКУ), а також коригуючих коефіцієнтів до них та їх розміру (п. 252.22 ПКУ).

Зважаючи на те, що базовим звітним (податковим) періодом для Рентної плати є календарний квартал, то декларування податкових зобов’язань з Рентної плати за II квартал 2020 року слід здійснювати шляхом складання окремих додатків 1 до Податкової декларації з рентної плати, затвердженої наказом Мінфіну від 17.08.2015 р. №719.

У цих додатках сума податкових зобов’язань з Рентної плати за кожним відповідним видом товарної продукції обчислюється:

  • за період з 01.04.2020 по 22.05.2020 – за обсяг товарної продукції видобутої за такий період із застосуванням ставок Рентної плати та коефіцієнтів до них, що діяли до набрання чинності Законом;
  • за період з 23.05.2020 по 30.06.2020 – за обсяг товарної продукції видобутої за такий період із застосуванням ставок Рентної плати та коефіцієнтів до них, що визначені Законом.

Разом з тим, звертаємо увагу, що умовою для застосування коефіцієнта у разі видобування запасів корисних копалин ділянки надр із дотримання кондицій мінеральної сировини ділянки надр, затверджених державною експертизою на підставі звітів з геологічного вивчення за рахунок власних коштів, встановлено виконання платником Рентної плати такої експертизи не раніше ніж за 5 років, а також змінено розмір такого коефіцієнта з 0,7 до 0,95.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Луганській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»