• Посилання скопійовано

Київрада зменшила ставки податку на нерухомість. (Але тільки для промислових підприємств)

Київрада зменшила ставки податку на нерухоме майно з 1,5% до 1%. Але це стосується тільки промислових підприємств

Київрада зменшила ставки податку на нерухомість. (Але тільки для промислових підприємств)

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати послабили податкове навантаження для промислових підприємств. Зокрема Київрада зменшила ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з 1,5% до 1%.

За інформацією Державної служби статистики та профільних асоціацій промисловців та підприємців, у зв’язку з карантинними обмеженнями та загрозою поширення коронавірусу, значно посилились негативні тенденції в промисловості. Лише у квітні 2020 року падіння промислового виробництва в Україні порівняно з аналогічним періодом минулого року склало 16,2%. За прогнозами міської влади, цьогоріч скорочення виробництва промислової продукції на столичних підприємствах очікується на рівні 11,3%. Аби сповільнити темпи падіння, Київрада зменшила податкове навантаження для промислових підприємств столиці.

«Цим рішенням міська влада намагається допомогти столичним товаровиробникам. Мова йде про часткове зменшення податкового тягаря, який несуть столичні виробники у зв’язку з платою на нерухомість, віддільно від земельного податку. Ми зменшили максимальну ставку, визначену раніше, для промислових підприємств з 1,5 відсотка до 1 відсотка. Ця норма суттєво допоможе промисловості в теперішній скрутний час», - наголошує співавтор рішення, депутат Київради Віталій Павлик.

Він наголосив, що зменшення ставки податку дасть можливість столичним підприємствам суттєво зекономити кошти. Їх можна буде спрямувати на покращення матеріально-технічної бази підприємств чи виплату заборгованості по заробітній платі.

Рішення підтримали 83 депутати Київради.

 

Від редакції: зауважимо, що наразі ще не оприлюднено тексту відповідного рішення. Про це повідомимо додатково.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Київська міська рада

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»