• Посилання скопійовано

Внутрішньо переміщених осіб звільнили від сплати турзбору

ВРУ прийняла закон щодо звільнення від сплати туристичного збору внутрішньо переміщених осіб

Внутрішньо переміщених осіб звільнили від сплати турзбору

Верховною Радою України прийнято Закон «Про внесення зміни до статті 268 Податкового кодексу України щодо звільнення від сплати туристичного збору внутрішньо переміщених осіб» (Проект Закону зареєстровано за №3103).

Законом встановлено, що платниками туристичного збору не можуть бути особи, які взяті на облік як внутрішньо переміщені особи відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», у разі, якщо адреса їхнього фактичного місця проживання, зазначеного у довідці про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, є адресою одного з місць проживання (ночівлі), визначених у пп. 268.5.1 ПКУ (такими, зокрема, є: готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади; житловий будинок, прибудова до житлового будинку, квартира, котедж, кімната, садовий будинок, дачний будинок, будь-які інші об’єкти, що використовуються для тимчасового проживання (ночівлі)).

Податковий кодекс доповнено пп. 268.2.2 п. 268.2 ст. 268 підпунктом «з».

Законом підпункт 38.6 пункту 38 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» після абзацу першого доповнити новим абзацом другим такого змісту:

«При обчисленні бази оподаткування об’єктів нерухомості, в тому числі їх часток, які перебувають у власності фізичних осіб, контролюючим органом не враховуються об'єкти нерухомості, що не є об’єктом оподаткування, відповідно до цього підпункту».

Закон прийнято з необхідними техніко-юридичними правками.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»