• Посилання скопійовано

Податківці надаватимуть місцевим радам звіти про місцеві податки: Мінфін затвердив порядок

Для обміну інформацією про стан та перспективи сплати місцевих податків між територіальними органами ДПС та органами місцевого самоврядування, Мінфін розробив відповідний Порядок №723

Податківці надаватимуть місцевим радам звіти про місцеві податки: Мінфін затвердив порядок

Нагадаємо, що контролюючі органи відповідно до Бюджетного кодексу України мають подавати органам місцевого самоврядування у розрізі джерел доходів звітність про суми:

  • нарахованих та сплачених податків та/або зборів, суми податкового боргу та надмірно сплачених до місцевих бюджетів податків та/або зборів на відповідних територіях – щомісячно, не пізніше 10 числа місяця, що настає за звітним;
  • списаного безнадійного податкового боргу; розстрочених і відстрочених грошових зобов’язань та/або податкового боргу платників податків, які повинні бути сплачені до місцевих бюджетів на відповідних територіях; наданих податкових пільг, включаючи втрати доходів бюджету від їх надання, – щокварталу, не пізніше 25 днів після закінчення звітного кварталу.

Про це ми писали тут.

І ось Мінфін наказом від 23.11.2020 р. №723 затвердив Порядок надання звітності в розрізі платників податків - юридичних осіб органам місцевого самоврядування. Зареєстровано його в Міністерстві юстиції 08 грудня 2020 р. за №1223/35506.

Згідно з п. 5 Порядку №723, надання відповідно інформації здійснюється за запитом про надання звітності в розрізі платників податків – юридичних осіб за відповідний звітний період, що подається органом місцевого самоврядування до контролюючого органу з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронні довірчі послуги» один раз у період, який відповідає місяцю (кварталу) для надання такої звітності.

Своєю чергою, контролюючий орган забезпечує автоматизовану обробку отриманих запитів, формує та надає органу місцевого самоврядування (заявнику) – звітність у розрізі платників податків - юридичних осіб протягом 20 робочих днів з моменту отримання запиту.

При цьому порядок передбачає надання таких визначень:

  • показники звітності – показники, визначені абз. 5 та 6 пп. 12.3.3 ПКУ, які характеризують стан розрахунків платників податків з місцевими бюджетами;
  • звітність у розрізі платників податків – юридичних осіб та звітність у розрізі джерел доходів, з накладеним кваліфікованим електронним підписом посадової (уповноваженої) особи контролюючого органу, стає доступною відповідному органу місцевого самоврядування у приватній частині Електронного кабінету після проходження електронної ідентифікації онлайн у встановленому порядку.

Також передбачено, що у разі відсутності технічної можливості передачі органам місцевого самоврядування звітності в розрізі платників податків – юридичних осіб та звітності у розрізі джерел доходів з використанням Електронного кабінету, інформаційна взаємодія суб'єктів інформаційних відносин може здійснюватися шляхом отриманням інформації безпосередньо у контролюючому органі на паперових носіях.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»