• Посилання скопійовано

Податок на нерухомість громадянам необхідно сплатити до 1 вересня

У ППР вказано усі необхідні платіжні реквізити та суму податку на нерухоме майно, яку необхідно сплатити до бюджету до 1 вересня цього року

Податок на нерухомість громадянам необхідно сплатити до 1 вересня

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що жителям Прикарпаття надіслані податкові повідомлення-рішення з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за 2020 рік. В повідомленнях-рішеннях вказано усі необхідні платіжні реквізити та суму податку на нерухоме майно, яку необхідно сплатити до бюджету до 1 вересня цього року.

Звертаємо увагу, що податок на нерухомість сплачують ті громадяни,  у власності яких є квартира, площею понад 60 кв м або ж будинок, площа якого більше 120 кв метрів.

Також виникає обов’язок сплати податку на нерухоме майно і у випадку одночасної власності у громадян і квартири, і будинку, сумарна площа яких більша за 180 квадратних метрів.

За кожен «зайвий» квадратний метр сплачується податок, який розраховується за ставками, що визначає місцева влада тієї чи іншої територіальної громади, проте така ставка не повинна перевищувати 1,5 відсотка від мінімальної зарплати.

Тим громадянам, хто володіє квартирою площею понад 300 кв метрів чи будинком, більшим за 500 кв метрів доведеться сплатити 25 тисяч гривень за кожен об’єкт.

Звертаємо увагу, якщо з якихось причин громадяни не отримали повідомлення-рішення про сплату податку на нерухомість, або ж у ньому, на думку платників, вказані недостовірні дані, то в такому випадку їм необхідно звернутися до податкової служби за місцем своєї реєстрації та провести звірку даних. У разі підтвердження неточностей, платнику сформують нове повідомлення-рішення на сплату податку на нерухоме майно, а попереднє – анулюють.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»