• Посилання скопійовано

Пільги зі сплати екологічного податку: за які об'єкти та на який строк?

За 2022 рік не нараховується та не сплачується екологічний податок за об’єктами оподаткування, що розташовані на територіях бойових дій

Пільги зі сплати екологічного податку: за які об'єкти та на який строк?

Завдяки Закону №2120 у підрозділі 10 розділу ХХ ПКУ передбачено пільги щодо сплати екологічного податку.

За новим п. 69.16 ПКУ у цьому підрозділі тимчасово, за 2022 податковий (звітний) рік, не нараховується та не сплачується екологічний податок за об’єктами оподаткування, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації.

Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, визначається Кабінетом Міністрів України.

Щоправда, поки що невідомо, як відображати цю пільгу в декларації з екоподатку.  Тому чекаємо на роз'яснення ДПС.

 

Перелік областей бойових дій

Перелік областей, де проводяться бойові дії, має затвердити КМУ. Наразі цього переліку немає.

Але є перелік для допомоги Єпідтримка. До областей належать: Чернігівська, Сумська, Харківська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька, Донецька, Луганська, Житомирська, Одеська, Волинська, Київська та м. Київ, Дніпропетровська області

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»