• Посилання скопійовано

Відображаємо результати річного перерахунку у формі №1-ДФ

Податківці нагадали, як у формі №1-ДФ відобразити суми недоплати чи переплати з ПДФО

Відображаємо результати річного перерахунку у формі №1-ДФ

ДФС у м. Києві у листі від 22.02.2016 р. №3860/10/26-15-12-04-12 нагадує, що результати річного перерахунку сум доходів, нарахованих платнику податку у вигляді заробітної плати, а також сум наданих податкових соціальних пільг відображаються працедавцем у податковому розрахунку за ф. №1-ДФ.

Якщо внаслідок здійсненого перерахунку виникає недоплата утриманого податку, то сума такої недоплати стягується роботодавцем за рахунок суми будь-якого оподатковуваного доходу (після його оподаткування) за відповідний місяць, а в разі недостатності суми такого доходу – за рахунок оподатковуваних доходів наступних місяців, до повного погашення суми такої недоплати.

Якщо ж внаслідок перерахунку виникає переплата податку, то на її суму зменшується сума нарахованого податкового зобов’язання платника податку за відповідний місяць, а при недостатності такої суми – зменшується сума податкових зобов’язань наступних податкових періодів, до повного повернення суми такої переплати.

Податковий розрахунок за ф. №1-ДФ заповнюється наступним чином:

  • у графах 3 та 3а відображається сума нарахованого та виплаченого доходу за відповідний звітний період з урахуванням донарахованої суми;
  • у графах 4 та 4а відображається сума ПДФО з урахуванням суми недоплати/переплати.

Результати річного перерахунку сум доходів, нарахованих платнику податку у вигляді заробітної плати, а також сум наданих податкових соціальних пільг необхідно відобразити у податковому розрахунку за ф. №1-ДФ за IV квартал звітного року.

Водночас податковий агент має право здійснити перерахунок за будь-який період та відобразити результати такого перерахунку у  ф. №1-ДФ у кварталі, в якому проведено такий перерахунок.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»